In payback-mood


Jag har inte druckit kaffe sedan måndagen den 17:e vilket nu har satt sina effekter. För så är det, det är givetvis kaffet, och inte magkatarren som är det primära problemet. Öh? Ok, men det är sant. Jag kan ta magkatarr, men jag kan inte ta ett liv utan kaffe. Helsefyr heller.

Det fina med att ha utbildningen jag har, analysegenskapen som är så jag, samt jobbet jag har är att jag kan tolka och förstå mig själv på hundra olika sätt. Jag har även blivit överparanoid och bergsäker på att jag, för närvarande, håller på att utveckla en personlighetsklyvning (eller så har jag alltid haft det - men realisten och snällingen av oss har flytt fältet).

Det är min sista vecka nu. Idag kom Elaka Carin fram. Objektivt sett kan jag skylla det på för lite kaffekonsumtion (nähä!!?) men subjektivt sett så tycker jag de förtjänar det. Idag var jag no mercy mot de som snackade skit om mitt majorlifedesicion (ska jag fortsätta som vikarie på en plats jag trivs bra på.. eller ska jag ta mitt drömjobb som också innebär fast anställning... hmm.. tough call). 

Oj vad dramatiskt det låter. Nåja, det som hände var att jag hade en tonårsrevolution... eller möjligen så hade jag precis fyllt 3 år. Jag vägrade ta på mig några extra turer, krävde rast (min andra rast på fyra månader) och var allmänt kinkig. Fast inte mot de som varit schyssta och som jag diggar stenhårt förstås... i stort sett alla. 

Det enda jag vill nu är att shoppa för kung och fosterland, dricka massa kaffe, shoppa och dricka kaffe, shoppa och dricka kaffe. Jag har lust att dra iväg imorgon men det skulle innebära att jag måste ta bilen vilket innebär att jag måste parkera. What the fuck. Om jag bara kunde nöja mig med att plöja stan liksom. Fönstershoppa tills morsan kommer hit. 

Stackars mamma. Jag kommer att överrösa henne med frågor om hur i hela friden vi ska göra med mitt och Nickes bröllop. Jag försöker att tänka på viktiga saker som lokal, fotograf, hur många vi ska vara osv... men dummernöten tänker ju bara på färger!!!!! Hilfe hilfe!


 

Final countdown?

Jag är inte klok, det är sant. Eller så har jag börjat tvånga jag med, man blir väl som man umgås? Av ren reflex fortsätter jag gå in på ams när jag inte har något som helst skäl till det. Jag fick ju jobbet jag sökte! Det är snart en månad sedan beskedet och jag verkar ännu inte har förstått det. Borde ha slappnat av när jag skrev på anställningsavtalet.... förhoppningsvis förstår jag det på introduktionen!

Annars då?? Fyra pass kvar. 8 dagar kvar tills mamma kommer hit. Mer då? Joo Nicke far bort helgen som kommer så jag får helt enkelt ha fest för mig själv.... Hade det väl varit ändå, tror vi har bara whiskey här hemma. Men fasen Tess, I miss you!!!! Egentligen borde det ha varit vinkväll med dig.. memories....

I veckan ska jag ta mig i kragen och ringa runt lite. Lokaler och frissa typ.

Näää, ska väl skriva färdigt etikarbetet och sen inte göra så mycket...

Planerade utgifter för oktobers lön

  1. Klippning (kan ev falla in under septembers lön)
  2. Mysdress
  3. Trollrunor-böckerna
  4. Hannah-böckerna
  5. Arbetssskor (hmmm... njeee, den måste in under septemberlönen)
  6. Kappa
  7. Gummistövlar (i den här delen av landet lär det väl bli slaskigt ett bra tag)
  8. Parfym
  9. Handskar (det är inte så mysigt med frostskador på händerna)
  10. Kattselar
  11. Önskar planera in kläder också, främst byxor (och jag som hatar prova kläder, främst byxor)
  12. Busskort. (Även om vi har bil är det ju smartare att ta bussen till jobbet så långt det är möjligt)
  13. Fixa diskmaskin.


Jag har grämt mig lite över att jag jobbade i september. Hade jag vetat att jag skulle få fast hade jag kunnat tagit det lugnt en månad, eftersom jag nu får månadslön med start i oktober. Meeen hallå... nu kan jag ta de här surt förvärvade (fördärvade) pengarna och lägga ut på det jag behöver- och vill ha. Jag älskar att shoppa också, så det borde inte vara något problem, om jag känner mig själv rätt!

Nej, nu ska jag städa lite och sen fortsätta plugga... får ev besök i helgen så det vore bra att vara pluggfri. Förresten kommer nog mor hit i oktober!

Åtta pass

... kvar...

Jag har tagit små post-it lappar och satt upp, en för varje arbetspass jag har kvar, på whiteboardtavlan ovanför datorn. För varje pass jag avverkar drar jag bort en, hehe. Det är just nu enda sättet att hålla mig motiverad och härda ut. Jag vill ju bara börja med det nya! Jag har blivit en sådan besvärlig vikarie nu på sista tiden. Jag vägrar jobba extra. Visst, om det kör ihop sig ordentligt är det bara att hoppa in.. men bara om det är kris. Annars får någon annan ta det. Jag ska sluta, så det så! Carin Vikarie har gått hem och det finns inget nummer att nå henne på.

Imorgon får jag hämta ut mina nya goggles! Blir lite annat. I oktober ska jag iväg och klippa mig. I oktober kommer kanske mor hit också! Ska arbeta undan plugget också så att jag kan ha en vecka ledigt då, har annars fått till det emellan mitt nuvarande jobb och det nya. En vecka som jag bara ska vara ledig! Inget plugg och inget jobb!

Katterna har tokryck nu. Tacka fan för det, så länge som de (och jag) sov imorse. Nicke klev upp kl 5 för att han skulle till Arvika så då var allihopa vakna ett tag förstås. Sedan gick jag och lade mig.... Felx kom givetvis direkt (Felix går dit matte går, alltid) och ganska snart kom också Freddan! Heelt otroligt, han sover annars alltid på mattan bredvid sängen eller ute på balkongen. Kl 9 tänkte jag kliva upp, men då låg de ju där och såg så söta ut. Det var bara att ligga kvar... så runt elva fick jag kliva upp!

Nä nu gott folk, nu ska jag gå och lägga mig...

Menlöst och tokigt?

Blev duktigt irriterad och besviken idag. *morr* Det är tur att man kan "stänga av" menlösa diskussioner. Nästan i varje fall. Ventilerade till fader som ventilerade tillbaka - det är fint, två psykiatriarbetare som får och ger hjälp på samma gång. Har man två utbrända psykologer så är det bara att sammanföra dessa tu och vips så går det framåt... Haha, det är en affärsidé värdig politikerna!

Åh nu är jag menlös.

Jag är fortfarande lyrisk över mitt nya jobb. Ibland blir jag så till mig att tårarna nästan kommer. I nästa gör jag upp planer för vad jag ska hitta på när jag får min första "fasta" lön. Ikväll brände jag iväg en beställning på ansiktskräm och dylikt (jag ska nämligen börja mitt nya krämiga liv) men jag försvarar det hela med att jag snart fyller år (jajemän, nästa helg blir jag 16 *host host*) och borde få unna mig något.

Usch... vem kom på talet 23? Kunde man inte ha börjat med de höga siffrorna och sen gå nedåt? Typ börja från 100... och kommer man under nollan är det ju bara att sätta minustecken framför. Fasen vad ballt, jag är fylld med dumma idéer ikväll! (Ja, jag är så jäkla koffeinfull för närvarande)

Hade en rolig diskussion igår med mina gruppmedlemmar i ena kursen. Vi öste i vårt tycke fyndiga kommentarer över varandra och jag satt och garvade som bara den (Nicke fick nog och lämnade rummet till slut - kved fram något om huvudvärk)... frågan är hur mycket vi egentligen hann med i vårt flummande?

Imorgon har kära systerdotter kalas... som jag missar förstås :-(

Nä, fy vale, god natt och sov så gott!

Den här dagen...


Vilken jäkla dag det blev. Först ringde min nuv chef och sa att hon hade lämnat referenser om mig. Därefter erbjöd hon ett heltids vikariat till den sista augusti nästa år - med chans till förlängning, och i slutändan dinglade en fast anställning, om jag bara hängde kvar . Jag sa att jag skulle tänka på det. Jag har ju trivts bra där, ingen tvekan om saken och jag har lärt mig massor på bara några månader. Dock har jag inte varit så sugen på att fortsätta vikarie-slitet. Ett år till minst?

Tack och lov ringde chefen innan besöket hos optikern så jag kunde beställa vilka bågar jag ville, kosta vad det kosta ville - jobb skulle jag ändå ha i minst ett år. Nu blev det inte så dyrt ändå, men nöjd blev jag iaf :o)

Efter besöket hos optikern ringer näste person och erbjuder mig fast... Fast. Fast. FAST. FAST. Fast! Inte nog med att jag från och med oktober är fast anställd - jag kommer att få vara med alldeles från scratch på det här boendet. It's a dream come true, för en sådan som mig. Det är verkligen en dröm, för jag trodde att jag hade noll chans att komma in där. 22 år och nyutexad och ska slåss med ett par hundra sökande?

Åååh.. det här ska bli så jäkla kul!

Jag och Nicke gick ut och firade sen, gottade oss ordentligt. Kom hem och somnade som en stock i soffan, med Felix förstås. Känns som om jag kommer kunna sova mycket bättre nu framöver! Verkar ha varit klok i valet av referenser, det var jättekul att få återberättat vad de hade sagt om mig.

Allt känns så konstigt.
Imorgon ska jag ringa min nuv chef och tacka nej till vik:et.
Är kvar där fyra veckor till så jag hinner förbereda mig på att jag ska sluta där. Blir sorgligt förstås.

Men men. Nu kan man börja planera livet igen :o)

Skit i det


Jag tror jag nöjer mig med fast anställning hos mitt drömjobb :o)

Oh happy day!

Ännu en sån där rörig korsning


Hopp. Nu vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen.. Jag kan konsten att krångla till det. Det vore visserligen lättare om man visste vad man ville.

Nu är nämligen frågan... ska jag ge mitt nuvarande jobb ytterliggare ett år, fast på heltid (skulle ju vara skönt för shoppingbehovet) eller ska jag blott och enbart ägna mig åt plugget - söka annat jobb på mindre procent och plugga heltid, eller plugga heltid och jobba heltid samtidigt :S Bara rörigt allting.

Jag kommer behöva en massa kaffe innan jag kan bestämma mig.

Hänt i veckan?


Igår var första dagen på länge som vi bara var hemma.... bortsett från ett besök på ica då förstås. Alla andra dagar när jag har ledigt är vi alltid ute på vift. Det är som på jobbet, man ska aktiveras hela tiden.

Vi har bland annat hunnit med en tripp till Örebro och Jönköping.... fan också, jag gillade verkligen utbildningen... men två år till?? Har visserligen möjlighet att ta det på ett år... men hallå!! Usch, jag har stora problem med min kunskapstörst och ständigt växande behov av att vidareutvecklas. Världen är bra liten i alla fall... träffade en kvinna som kommer från samma lilla ställe som jag; vi ska tydligen vara i samma arbetsgrupp i ena kursen!

Annars har det inte hänt så mycket.. jag har införskaffat lite blommor till lägenheten... äntligen! Vill dock ha fler... lite för lite än. Jag har även bokat tid för synundersökning... gaaaah... vill inte, men nödvändigt ont... Det och att man snart blir äldre... bah. Inte tycka om!

Ikväll är det fest :D Tjoho! Det behövs :D Skönt att få träffa lite kvinnfolk igen, haha, det är som det är att bara jobba med karlar :S Den stora frågan är såklart vad jag ska ha på mig, har jag ens några festkläder? 

Dags att ta en kaffepaus nu och sedan ordna upp allt inför kvällen... kl 17 ska vi ju vara där borta :D