Kaffehelg!

Äntligen helg!! Gårdagen började förvisso pissdåligt när jag inte hittade min handväska som plånkan låg i. Damn it! Hade enorm panik men fick masa mig ner på stan ändå... som tur var kom minnet ikapp och jag kunde ringa hem till Nicke och berätta vart den var. Vad jag kan!

Känns som om jag promenerat jorden runt- vore nog en idé att införskaffa nya skor. Men det var härligt väder att traska i iaf, om man bortser från vindpustarna som kom emellanåt. På tal om att gå; varför i hela friden går vissa mitt i vägen? Längtar de efter att bli påkörda eller? Skulle aldrig våga bete mig sådär... men så är jag en försiktig gammal tant också.

Ikväll blir det vin! Har sikte på att åstadkomma en äppelpaj också - orkade inte igår. Men idag känns det som jag kan fixa lite... sy gardiner till datarummet, baka och börja städa lite. Å läslogga lite. Vill man vara pluggfri i påsk är det bara att plugga nu så det är gjort.

Var helt underbart att vakna idag... Behövde inte iväg någonstans, blir bara hemma idag :) Felix sov på armen min med huvudet sitt under min haka, han är så jäkla mysig :) Tydligen så har han bitit Nicke i foten i natt - sånt gör han aldrig på mig :)

Vad hände igår då? Jag ställde fram likör men drack aldrig nåt!? Jag som har längtat efter den där likören... men men, det är en kväll ikväll också, får ta den då :) Igår var jag helt enkelt för trött... åh vad jag är trött på ordet trött.

Ska sätta på mer kaffe nu så jag håller mig PIGG hela helgen :)

Oj..


Det gick över förväntan igår!! Så bra att jag slöade till och sov några timmar när jag kom hem... så skönt så.

Idag hittade jag en mastersutbildning som jag ska söka till... den är just nu helt perfekt för mig! På distans! Jag kan vara hemma och plugga!! Mot ledarskap och gerontologi bland annat. Enda sega var att den var på helfart - men det skadar inte att söka iaf. Känner jag för det i höst så känner jag för det och då är det bara att köra på :)

Jag och kissarna har varit ute på balkongen idag. De låg och slöade bredvid sin matte ett tag innan det var dags att fylla kistan :) Själv kom jag på att jag kanske ska skicka upp mitt pm på webboard.... Å lite annat smått och gott. Jag borde egentligen fortsätta med min evighetslånga lista om things to do... men ibland behöver man en lucka. Det är inte direkt så listan kommer springa sin väg iaf :)

Övrigt då... tja... leta lägenhet kanske?

Btw... vi åker till Härjade Härjedalen på tisdag... jag ska försöka att plugga undan allt till dess så jag får 1,5 vecka fritt. Vem vet när vi kan hälsa på familjen igen? Inte i sommar iaf. Om inget oväntat händer. Nicke hotar med att köpa bil emellan varven så snart jag är klar med mitt körkort (vilket innebär att jag kommer dra ut på det tills jag är 65 eller nåt) Jag vill inte ha nån bil och jag vill verkligen inte köra. Promenera och cykla, det är grejer det!!

Skulle se ut det, om jag hade bil... förstå vad tjock jag skulle bli. Måste tröstäta innan och efter jag har kört.

Men va fan. Det blir antagligen inget Härjedalen i sommar... just det.. har jag nämnt vad jag är glad att jag inte behöver jobba där i sommar.... tjoho!!! Dags för nåt nytt!! Även om det varit roligt där så... one must go on. Dags för nya vyer och äventyr. Ska bli skönt att lämna Umeå också... fyra år får räcka :)

Idag...


...Idag SKA det gå bättre!!! *morr*

Orkidée

Min orkidée blommar igen :)
Trots flera rivningar av en klumpig Felix så har den överlevt. Jag trodde faktiskt att jag hade lyckats döda den ett tag eftersom den har haft en lååång viloperiod.. Riktigt riktigt lång. Men nu blommar den... I'm so happy :) It's the small things that count.

Idag skulle jag sova ut... sov ända till halv nio. Jag är så besviken.. jag som var en höjdare på att ta sovmornar en gång i tiden. Nåja... jag är fortfarande en höjdare på att dricka kaffe iaf :)

Vår lille Freddy är förövrigt ett år och fyra dar nu... :) Helt otroligt. Han är så söt, och gosigare än någonsin. Felix hotar faktiskt att bli större än Freddy som det ser ut nu... Men huruvida de blir större än brorsans katter.. hmm.. det återstår att se :)




Freddy och Felix

Jag hoppas....



Jag var riktigt religiös idag. Jag av alla människor. Satt och ropade på gud när jag bilade runt i lilla Umeå. Men som herren bredvid sa; det är ju bättre jag åkallar honom där uppe än där nere :) Att jag sedan ändrade riktning när jag satt vid datorn - tja, shit happens.

Insåg vilket intryck jag måste ha gjort efter en kommentar: "Jag hoppas att du någon dag kan känna dig avslappnad när du kör bil" Stackarn. Han är nog lika slut som jag :)

För övrigt är jag trött, jättetrött, trött, trött. Ingen nyhet för Nicke som levt med mitt evinnerliga svar på hans fråga "hur mår du? - jag är trött" den senaste tiden. Längtar hem som bara den.

Jag har fastnat för Dr House förresten. Jag bänkar mig gärna för en sur, spydig fan. Han är som jag skulle vilja vara i vissa situationer. Som tur var har jag ett sunt förnuft som slår mig i huvudet när jag börjar bli vrång.

Nu ska jag fortsätta med gardinäventyret!

Bestyr


Smått förvirrad idag - vadå ställa fram klockan?

Har ju så mycket att göra idag.. tvätta, städa, sy, plugga..... dricka kaffe på balkongen :p Baka ananaspaj :)

Det börjar dra ihop sig för hemresa också. Antagligen kommer vi inte fara till Sveg på år och dar sen... känns det som. Men men. vi kan iaf fara hem över påsk :) Det är alltid något.... o gå på 30 års kalas också ;)  

Näää... nu är det bara att fortsätta med dagens bestyr...

Tortyr?

Fem veckors tortyr är snart över. Eller tortyr? Det har faktiskt gått ganska bra.... Tack vare Freddy och Felix och deras tokiga idéer så har jag inte hunnit sakna den här karln, som jag i normala fall delar säng och bostad med, så fruktansvärt mycket. Mycket ja, men inte fruktansvärt mycket :) Sen att man har och har haft fullt upp hela tiden skadar inte heller.

Jag är lite orolig över mitt kaffehinkande... förvisso har jag varit duktig med att dricka snabbkaffe så jag har väl på så sätt dragit ner mitt koffeinintag.... Men snabbkaffet har lett till att jag gör kaffet sjukt starkt... Jag reflekterade inte över det förrän min lärare kommenterade eländet med fasa i rösten. Jag är bra duktig... jag håller mig till mitt rekommenderade kaffekopps intag per dag.. sen tredubblar jag styrkan på innehållet. Fiiint. Hälsosamt.

Nänä.... nu ska jag fika lite med Linda, vi har börjat hamstra loss på balkongen nu... men det är ju så varmt och skönt i solen :)


Hänt sedan sist


    • Examensbevisen damp ner för ett par månader sedan- tjoho, jag ÄR verkligen socionom!

    • Flytt- och jobbångesten damp också ner för några månader sedan- PANIK (till råga på allt ska man ha skola också)

    • Flyttångesten har lagt sig - tack vare Nicke :)

    • Jobbångest? Bestående.
    • Jag har tröttnat på alla CSI-serier... Fram för NYPD BLUE!! (första säsongen förstås)

    • Det har kommit till min kännedom att jag är sjukt stressad (öhm, förklaring, jag har ju iof vetat om det - jag har bara inte kommit till insikt. Förrän nu.  

    • Det har kommit till min kännedom att alla utom jag haft insikt om min stress

    • Mina pojkar är livrädda för hundar- hur söta hundarna än är.

    • Mina pojkar river sönder posten - häromdagen var Nickes facktidning strimlad till oigenkännerlighet

    • Jag har varit frisör-otrogen