Drygt


Tjoho, fick en bok idag :o))
Nummer fem i en serie jag börjat läsa, fjärde boken kommer nästa vecka... Stör mig just nu ofantligt på att jag lämnade bok nummer tre, som jag håller på att läsa, i Umeå. Av ren principsak kan jag inte läsa de här böckerna förrän jag läst ut tredje boken. Jag menar... hoppa i en kronologisk serie! Skapar mer förvirring än nöjen. Det är som att läsa slutet först!

Nå, men jag hade inte en tanke på att läsa under julen. Förövrigt så började jag med den här serien i rent back-up syfte... då serien jag huvudsakligen samlar på tar forever att komma ut. En bok per århundrade eller??

"Har jag inte sagt miljoner gånger att du inte får överdriva!" - Bengt Citron

Jag får helt enkelt stå mitt kast. Eller måhända börja med en tredje serie som jag spanat på för att överleva tills jag är uppe i karga Umeå igen. Problemet är att den inte finns här i Sverige. Sen vet jag inte ens om den är bra, har inte ens hört talas om författaren innan. Ska jag då införskaffa en bok, läsa den, tycka att den är skit och sen sitta där och grunna över vad som sker därefter i serien?? Jag har enorma bestyr med min onödiga nyfikenhet över sådana saker.

Jag orkar inte bry mig i vem som ligger med vem bakom vems rygg här i världen.. däremot orkar jag bli galen över att inte få veta vad som sker och hur allt slutar i en bokserie. Så dryyyygt.

Tidspessimisten


Pratade just med ärovördige Mathias, om julstress och sånt fint. Fattar inte hur man inte kan vara klar med julklapparna den här veckan... (som en kär bror inte är). Vore det jag så... tja, då... det finns bara inte. Jag är en av Sveriges ledande tidspessimister, vilket har som följd av, att om jag får styra och ställa som jag vill, så är jag klar med allt några år innan alla andra ens har satt igång. 

Jag hade nog kunnat vara Universums ledande tidspessimist om det inte vore för (vore, det är ett fint ord det) en av de värsta tidsoptimisterna genom tiderna, Niklas. Råkade trilla i hans snara och sedan dess har jag en enorm bromskloss i alla projekt jag tar mig till. Veckostädningen till exempel. När han pausar så har inte jag längre karaktär att stå emot, utan förvärrar hela situationen, oftast med att göra kaffe... o dååå blir det plötsligt en lång paus. Han kan sina knep, den karln.

Ska jag åka buss ska jag helst vara redo och på plats vid hållplatsen någon månad innan bussj*veln faktiskt går. Ibland brukar Nicke hota med taxi och då ruckas alla mina tidsplaner :S

Den här Niklas har varit duktig på att dra ner min vilopuls också. Faktiskt så tror jag inte att jag hade någon vilopuls innan jag träffade honom.

Det har, ve och fasa, hänt att vi har kommit försent till events med vännerna. 

Jag har även börjat med meningslösa projekt. Såna där som inte leder någonstans. Min virkning t. ex. Jag virkar en massa rutor, som från början kanske skulle bli några kuddar ( överkast till king size säng är väl mera troligt nu). Helt ärligt; jag sitter vid tvn och virkar ruta på ruta som läggs i en hög. Mer händer inte. Ännu.  Nu tar varje ruta längre tid också, efter katternas intåg i vårt hem. Sätter jag mig med sånt där så ska de ju ligga i knäet och spinna... något som jag inte kan motstå. 

Men men men men men... hur kan man gå till ett par dar innan jul, inte ha en enda julklapp klar, och ändå vara så lugn och nöjd? 

Imorgon kommer tydligen brorsan och hans buspojkar... fara o färde :o)  

Lovande

Jaha. 21:a och snön är på väg bort igen?
Lovande.

Nåja... är ganska ledig denna julen. Inget skolarbete :o) Bara jobb. Det behövs ju lite slantar med tanke på alla projekt med start nästa år. Huga. Är redan helt nervig över flytten, som inte är förrän i sommar. Bravo! Får passa på att göra en utgallring då av allt vi har samlat på oss... faran blir väl om Nicke tar vid, då slängs väl rubb och stubb :o)


 
Snart julafton då. Blir spännande att se hur alla katter kommer överens *hehe* Givetvis så jobbar jag den dagen, men hinner hem lagom till maten- och det är ju den som är viktigast :o)  

Åh just det. Det här är blott och enbart tack vare grabbarna grus!