Now what?


Jag vet inte riktigt hur jag kunde missa det, men det var väl som en sa; c-uppsatsen gick i 180 och plötsligt var allt över. Man hann inte reflektera. På något vis har jag lyckats med mitt avgörande livsmål. Jag har studerat vidare, jag har nu min examen.

Vad ska jag göra nu då? Det där var ju it. Att jag antagligen kommer försöka mig på magisterexamen, det är inte ens närheten av att vara samma sak, det bleknar fort. Det blir en bonus på vägen. Det var ingenting jag kämpade för på grundskolan och gymnasiet. Socionomexamen var mitt mål och det är nu erövrat. Snopet. Tänkte väl ändå inte att jag skulle nå mina drömmars mål vid 22 års ålder.

För somliga människor är det självklart att studera vidare efter gymnasiet (de anser förmodligen att mitt mål är ganska töntigt... flott villa, volvo, vovve, det är grejer det), men för mig var det aldrig det. Det var en dröm som jag inte trodde jag skulle kunna uppfylla. Ändå gjorde jag det på nåt sätt. Jag är väl inte så omöjlig som jag först trodde.

Frågan är; vad ska jag göra nu?? Slappna av och ta resten som det blir? Jag har inte bara gjort något med mitt liv, jag har gjort just det dära. Uppfyllt det stora som jag strävat efter. Blott och enbart för mig själv. Det känns jävligt bra!